YERMA

EL TAULAR TEATRO

Yerma és el drama de la dona estèril portat a les últimes conseqüències. La resta d’elements socials, culturals, locals o dramatúrgics serveixen de marc per a situar eixe “dolor més enllà de la carn” com el propi personatge diu. Tres anys se succeeixen en l’escena i, a través d’eixe temps, madura la tragèdia de la protagonista. Yerma és un personatge memorable que s’eleva a la categoria de mite. Víctima d’una obsessió a la qual es veu abocada, anant des de la tendresa inicial fins a l’alienació més profunda, acabarà esdevenint un símbol de la terra erma que demana fertilitat per poder continuar viva.

TERRA BAIXA

TAT. TALLER D ASSAIG TEATRE

Ens hem aproximat a Terra Baixa amb una mirada honesta, gens nostàlgica i contemporània. No per esnobisme sinó per l’afany d’oferir allò que considerem més significatiu de l’obra i que pot ser font de reflexió i plaer estètic per al públic actual. Terra Baixa és un text fascinant, que tot i ser la mateixa història, va evolucionant d’acord amb una societat que també va canviant. Els tons melodramàtics ja fa temps que han abandonat aquest drama poètic i ara ens interpel·la amb molta més cruesa. Ara tenim una sensibilitat social ferida pels fets primigenis que són l’essència de l’obra: el poder exercit amb violència que és possessió per a tots els protagonistes.

LA VERDADERA Y SINGULAR HISTORIA DE LA PRINCESA Y EL DRAGÓN

YOUKALI ESCENA

“En un país oriental de leyenda y pacotilla…” Así comienza a ser contada esta historia de imposible amor. El Dragón Regaliz, enamorado de la bella princesa Peladilla, decide raptarla y huir con ella a su dragonesca guarida. A petición de la reina Doña Gosvinda -monarca de rico paladar y mucho mando- acude el Caballero Pelón de Ardilla dispuesto a liberar a la princesa de manos de la terrible fiera y desposarse con ella como está mandado. Pero en ese cuento van a pasar cosas inesperadas porque el amor no entiende de diferencias ni zarandajas.

QUE VIENE MI MARIDO

TEATRO CLÁSICO EL TRABAJO

¡Que viene mi marido! és una obra fonamental en el teatre de principis del segle XX en la qual se’ns relata la història de Carita i la seua família, desesperada per aconseguir una herència, que potser vinga enverinada, d’un oncle emigrat a Amèrica. Valeriano i les seues germanes, Tomasa i Segunda, seran els encarregats de personificar els diferents caràcters de les persones en situacions extremes, la qual cosa dona una visió, en molts moments, exagerada i plena d’humor, de l’Espanya de l’època modernista.