Edició 2022

La sombra del Tenorio

Teatre Circ

Saturnino Morales, còmic de repartiment està a punt de morir en un hospital de caritat en l'Espanya de la dècada de 1950. Va dedicar la major part de la seua vida a representar en companyies de segona categoria el paper de Ciutti en la cèlebre obra de Zorrilla, encara que sempre va desitjar fer el paper protagonista: Don Juan. Per això es prepara ara per a fer aquest paper en l'actuació de la seua vida, davant els mateixos àngels. En les seues últimes hores assaja davant Sor Inés, la monja que vela el seu final, i mescla anècdotes i successos de la seua vida de còmic.

Los cuernos de Don Friolera

La Garnacha Teatro

Valle-Inclán, a través de l'esperpent, presenta en l'escenari la realitat que viu l'espectador però de tal manera deformada que aquest no la reconeix. “Los Cuernos de Don Friolera” és un dels quatre esperpents que va escriure i comença amb el monòleg de Don Friolera i els dubtes entre les seues dues naturaleses: la professional, com a militar ha de matar, i la humana en la qual ha d'interpretar el paper que li exigeix la societat. El món està representat per Doña Tadea, autora de l'anònim, bruixa beata i per els tinents Rovirosa, Camperol i Cardona, portaveus del codi de l'honor militar i la seua personal indignitat i l'animalitat radical. Doña Loreta, esposa infidel, i Pachequín, barber cuarentó, més que culpables són víctimes de la seua pròpia falsetat.

Perras

Stres de Quatre

Aquesta és la història de Claudio, Néstor, i les seues gosses Yanina i Colita; dos homes prop de quaranta anys que coincideixen algunes vesprades al parc amb les seues mascotes. Serà allí, mentre les gosses juguen alienes a les converses dels seus amos, quan descobrirem que a vegades són els amos els qui haurien de portar corretja i no les mascotes.

Somnis de Teatre

Companyia Els Carlins

Al Nova York de la dècada dels anys 30, un grup d’actrius lluiten cada dia per aconseguir el difícil somni de triomfar als escenaris de Broadway. A la modesta pensió Footlights, s’hi allotgen l’actriu de vocació i fidel a la veritat del teatre, l’actriu els dies de glòria de la qual s’han acabat, l’actriu que s’abandona a la desesperació davant dels obstacles, l’actriu que prefereix optar per un camí més fàcil en el món del cinema i l’actriu sense massa talent que només anhela la fama; totes diferents, però totes compartint la valentia de lluitar per aconseguir els seus propis somnis.