· Teatre Calderón d'Alcoi

Los cuernos de Don Friolera

Valle-Inclán, a través de l'esperpent, presenta en l'escenari la realitat que viu l'espectador però de tal manera deformada que aquest no la reconeix. “Los Cuernos de Don Friolera” és un dels quatre esperpents que va escriure i comença amb el monòleg de Don Friolera i els dubtes entre les seues dues naturaleses: la professional, com a militar ha de matar, i la humana en la qual ha d'interpretar el paper que li exigeix la societat. El món està representat per Doña Tadea, autora de l'anònim, bruixa beata i per els tinents Rovirosa, Camperol i Cardona, portaveus del codi de l'honor militar i la seua personal indignitat i l'animalitat radical. Doña Loreta, esposa infidel, i Pachequín, barber cuarentó, més que culpables són víctimes de la seua pròpia falsetat.

Autor

Ramón María del Valle-Inclán

Direcció

Vicente Cuadrado

Intèrprets

Juan L. Herrero, Vicente Cuadrado, Valentín Álvarez, Eduardo Esperanza, María José Pascual, Rebeca Apellániz, María Crespo/Megan Duval

Comprar entrades

La Garnacha Teatro

La Garnacha Teatro és considerada com un dels grups amb més prestigi i més consolidat del teatre aficionat espanyol, com ho demostren, tant la continuïtat dels seus membres (cinc de nosaltres romanem junts des de la seua fundació), com el currículum adquirit. El grup ha sigut seleccionat per a participar en 134 certàmens, dels quals ha guanyat 72 i ha aconseguit el 2º premi en 24 ocasions. A més, en aquests certàmens ha obtingut 388 premis (direcció, actors, escenografia, públic…). En 2019 La Garnacha Teatro ha sigut reconeguda amb el PREMI MAX AFICIONAT O DE CARÀCTER SOCIAL DE LES ARTS ESCÈNIQUES per tota una trajectòria dins del món de teatre aficionat nacional.

Los cuernos de Don Friolera Vicente Cuadrado
01 January 1970 · 00:00